wuzzon logo
Apple Introduceert Apple Search Tab Advertenties

Apple Introduceert Apple Search Tab Advertenties

Apple Introduceert Apple Search Tab Advertenties

Een aantal jaar geleden begon Apple haar eigen platform om exclusief adverteren in de Apple App store mogelijk te maken. Apple biedt adverteerders niet alleen de mogelijkheid om te adverteren op keywords die gebruikers zoeken in de app, maar ook de mogelijkheid om je app te beschermen en direct in de Apple app store te adverteren met een gedefinieerde doelgroep. 

Apple heeft deze week de nieuwste feature gelanceerd binnen Apple Search Ads: Search Tap campagnes. Naast de Search Keyword campagnes is het nu ook mogelijk voor Apple Ads Advanced gebruikers om te adverteren zonder dat app store gebruikers een zoekopdracht hoeven te doen.

Wat zijn Apple Search Tab advertenties?

Bij het adverteren met Apple Search Tab worden de advertenties onder de zoekbalk bovenaan de aanbevolen apps getoond. Dit zorgt ervoor dat adverteerders niet meer hoeven te raden op welke keywords ze moeten adverteren. De advertentieplek wordt bepaald door een biedstrategie. De adverteerder met het hoogste bod wint de positie is de Apple Search Tab.

Apple Search Tab
Picture Source: searchads.apple.com

Apple Search Tab doelgroepen bepalen

Zonder het gebruik van keywords en met de beperkte doelgroep definitie in Apple Search Ads, maak je bij Search Tab gebruik van de cost per impression, waarbij het hoogste bod wint. Het is mogelijk om de doelgroep kleiner te maken met de volgende opties: Device type (iPad of iPhone), Locatie (niet alle landen zijn mogelijk, check de beschikbare landen hier), Type gebruiker (New user, Returning user, User van andere apps (owned) en All users), Leeftijd en Gender. 

Welke apps zullen voordeel hebben van Apple Search Tab?

Om het moment ziet het er naar uit dat Apple Search Tab het meeste waarde kan toevoegen aan apps die nog geen grote naamsbekendheid hebben, Deze apps kunnen dankzij Search Tabs de naamsbekendheid groeien en herkenbaarheid onder de app store gebruikers krijgen. 

Omdat zoekopdrachten niet nodig zijn, kunnen ze een groter publiek bereiken en een grote merkherkenning krijgen door middel van vertoningen. Hoewel dit theoretisch misschien aantrekkelijk lijkt, blijft de vraag of dit is hoe de campagne zal worden gebruikt, of dat bekende apps kleinere apps zullen overtreffen in de strijd om de posities.

De kosten van Apple Search Tab

Met Apple Search Ads wordt er gefactureerd op basis van CPT (Cost per Tap), met als doel CPA (Cost per Acquisition/download). Apple Search Tab daarentegen factureert op basis van CPM (Cost per duizend Impressies). Hoewel dit kan betekenen dat een impressie leidt tot een klik (tap), wat tot een download leidt, wordt deze methode ook vaak in een ‘onbewuste’ vorm gebruikt. Dit houdt in dat, terwijl de gebruiker misschien niet meteen op de app klikt, hij de app-naam herkent wanneer hij deze weer ziet en mogelijk zelfs naar de app gaat zoeken.

Kannibalisatie en Verdubbeling van advertenties door Apple Search Ads en Apple Search Tab

Aangezien Apple Search Tab een vertoning claimt “elke keer dat ten minste 50 procent van uw advertentie een seconde zichtbaar is”, bestaat de mogelijkheid van kannibalisatie op de organische zoekopdrachten. Dit betekent dat hoewel het mogelijk is dat een gebruiker later (binnen het tijdsbestek) naar de app heeft gezocht omdat ze zich herinnerden dat ze de app eerder hadden gezien, er ook een mogelijkheid is dat ze de app nauwelijks hebben gezien en uiteindelijk binnen het tijdsbestek naar de app hebben gezocht. Vanwege externe factoren. Externe factoren kunnen andere marketingstrategie√ęn zijn (tv, billboards, radio, displaybanners) of mond-tot-mondreclame via vrienden.

Apple Search Tab
Picture Source: searchads.apple.com

Als dit zoeken en installeren natuurlijk zou hebben plaatsgevonden zonder de “indruk” van Apple Search Ads, wordt de toekenning van deze zoekopdracht en installatie kannibalisatie genoemd. Dit betekent dat de adverteerder betaalt voor een impressie die niet direct tot de installatie heeft geleid. Evenzo, als de attributie periode van vertoning tot tap op een advertentie 30 dagen is, kunnen veel andere factoren hebben geleid tot het zoeken naar de app, terwijl Apple Search Tab het als hun “succes” beschouwt.

Dus waarom adverteren met Apple Search Tab?

De waarheid is dat deze functie zo nieuw is dat er niet veel resultaten beschikbaar zijn. Dit betekent dat er overvloedig wordt gespeculeerd over wat er zou kunnen gebeuren. Wuzzon gaat samen met Apple Search Ads de Apple Search Tab-campagne testen en de resultaten analyseren om te bepalen of het ROAS aantrekkelijk is voor kleine startende partijen, of dat het een nieuw platform is voor het monopolie van prominente apps.

Related articles

TikTok Advertising for App Promotion: A Complete Guide for Brands

With an ever challenging app market landscape in 2024, gaining visibility and acquiring users within the app industry can be challenging. However, with the growth

Appril Festival 2024 is back for the 10th Edition

Big NEWS! Appril Festival 2024 is back for the 10th Edition Wuzzon will co-host with CleverTap on App growth and Engagement on 23rd April.  Don’t

Effective CRM for Mobile Apps

“Cracking the Code: The Secret Sauce Behind Successful Mobile CRM Strategies” Why CRM – Customer Relationship Management (CRM) has become even more important in today’s

Get consult

Fill out the form and our employee will contact you.

"*" indicates required fields

Full Name*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
love

Sent!

We will get in touch with you as soon as possible. Together, we will discover the potential of your app growth.