Wuzzon & Blox App Growth Awards finalisten 2021

November was een spannende maand voor ons: Wuzzon was geselecteerd als de finalist voor de titel van beste financiële app-campagne 2021 voor Europa’s grootste app-groei evenement: de App Growth Awards! De campagne werd uitgevoerd voor Blox, waarbij Wuzzon uitstekende resultaten demonstreerde binnen de fintech app-industrie. Dankzij de efficiënte samenwerking van de twee organisaties is Blox uitgegroeid tot de nummer één crypto-app in Nederland en België, met meer dan 350.000 gebruikers met enorme hoeveelheden transacties.

Blox

Blox is een cryptocurrency-app die het proces van het kopen, verkopen en beheren van persoonlijke crypto’s vereenvoudigt. De app staat bekend om het gemakkelijke, snelle en veilige gebruik (getest op meerdere grootouders). Dit maakt het geschikt voor beginners, aangezien het de missie van Blox is om crypto voor iedereen toegankelijk te maken.

Samenwerking

Wuzzon werd bij de lancering van de app aangesteld als de toegewijde app-marketingpartner die een effectieve marketing- en groeistrategie formuleerde en uitvoerde. Door de waardevolle samenwerking hebben beide partijen de KPI’s voor conversieratio’s gedefinieerd voor de gehele customer journey. Op basis van het bedrijfsmodel van Blox berekende Wuzzon de lifetime value voor verschillende segmenten van gebruikers en vond de gewenste manier voor rendement op advertentie-uitgaven. Door Adjust te integreren als partner voor attributie tracking, waren we in staat om gegevens voor de hele mediamix effectief te verkrijgen en te analyseren.

Het marketingteam van Blox heeft veel geïnvesteerd in above-the-line advertentiecampagnes om merkbekendheid en vertrouwen op te bouwen, terwijl het team van Wuzzon hierop voort bouwde met een extra laag performance marketing, het beheer van Apple Search Ads, programmatic media-inkoop en Wuzzon’s in-house performance-advertentienetwerk. Met de sterk fluctuerende marktomstandigheden voor crypto, gevolgd door de beroemde tweets van Elon Musk, bleek de industrie zeer onvoorspelbaar te zijn, waardoor beide partijen scherp bleven. In overeenstemming met de snelle veranderingen hebben de teams een set waarschuwingen ontwikkeld om onmiddellijk in te spelen op de voortdurend veranderende omstandigheden.

Industrie

Er is een hoge mate van concurrentie in de fintech-industrie. Volgens de Adjust Mobile App Trends 2021 heeft de gemiddelde gebruiker momenteel 2,5 financiële apps geïnstalleerd op zijn mobiele telefoon. Wereldwijde app-betalingen bereikten $1.390 miljard in 2020 en zullen naar verwachting $1.680 miljard bereiken in 2021 binnen de sector. Dit geeft aan dat de markt voor fintech toeneemt met een grotere vraag naar deze industrie.

Wuzzon is gespecialiseerd in het werken met deze fintech apps. Het hebben van klanten binnen deze branche zoals Peaks en Bunq geven Wuzzon de kennis en ervaring om de mobiele marketingactiviteiten op de juiste manier uit te voeren voor deze financiële apps om hun uitdagingen te overwinnen en hun doelen te bereiken door middel van een sterke samenwerking.

Voor cryptocurrency apps is de vraag groter wanneer de marktprijzen stijgen, en beide partijen (Wuzzon & de klant) streven ernaar om de voordelen te maximaliseren en de advertentie-uitgaven in die periodes op te schalen. Dit werkt twee kanten op; want zelfs op momenten met weinig markt is het van vitaal belang dat de bedrijven een constante stroom van nieuwe gebruikers behouden en de huidige gebruikers goed betrokken houden, hoewel er verschillende statistieken van toepassing zijn. Door deze voorwaarden in evenwicht te houden wordt het managen van marketing een verleidelijke uitdaging die past bij de markt.

Conclusie

Dankzij de inspanningen van beide partijen heeft Blox aanzienlijke resultaten bereikt, waarvan sommige hieronder worden genoemd:

  • Blox is uitgegroeid tot de nummer één crypto-app in Nederland en België, met meer dan 350.000 gebruikers met enorme hoeveelheden transacties.
  • Blox staat nu in de top 10 van de financiële categorie, waardoor de app tussen de beste consumentenbank-apps staat.
  • Het afgelopen jaar genereerde de Blox-app meer dan een half miljoen installaties met conversiepercentages van installatie tot actieve gebruikers van meer dan 50%.
  • De ASO-score steeg tot meer dan 90% en de zichtbaarheid van zoekwoorden met 259%.

Hoe zit het met jouw app?

Ben je ook geïnteresseerd in hoe je jouw (komende) app net zo een groot succes kan maken? Klik hier om een vrijblijvend gesprek in te plannen met onze app growth consultant om te kijken waar groeikansen liggen voor jouw app.