Cake Case study

Cake is een gratis banking app waarmee gebruikers meer inzicht krijgen op hun uitgavenpatroon en via het cashback-programma ook geld kunnen verdienen. Met de bankonafhankelijke app kunnen consumenten ook meerdere rekeningen van verschillende banken vanuit één app beheren. Cake deelt maandelijks ook een deel van zijn inkomsten met de gebruikers van de app. Met Cake for Banks kunnen de Cake cashbacks ook geïntegreerd worden in bestaande banking apps.

App marketing:
Midden 2020 is Wuzzon begonnen met het verzorgen van de App marketing voor Cake door middel van Google App Campaign, Apple Search Ads, Facebook en App Store optimization. Destijds gestart in België, en uitgebreid naar Nederland in september 2021. Via Adjust en via ons eigen WuzzTrack systeem kunnen wij de data gemakkelijk bekijken, analyseren, en hiervoor optimaliseren. Het belangrijkste event waar wij op optimaliseren is het ‘gekoppelde bank account’. In deze stap koppelt de gebruiker zijn/haar bankrekening aan Cake. Het event geeft aan dat de gebruiker deze stap volledig heeft afgewerkt, en Cake de bankrekening dus synchroniseert. Voor Cake is dit vanaf dit punt een volwaardige gebruiker. Het enige wat de gebruiker hierna nog moet doen, is zijn/haar identiteitsgegevens bevestigen. Voor Apple Search Ads hebben we gekeken naar keywords waarop het meest gezocht werd,

KanaalInstall → in app eventTotal installs
Google46.5%15.803
Facebook30.2%3.402
Apple Search Ads65.6%4.371
Total41.3%23.576

Cake App Store Optimization
Naast GAC, Facebook en ASA, verzorgt Wuzzon ook de store optimization voor de Cake app in zowel België als Nederland. App Store Optimalisatie (ASO) is het proces van het optimaliseren van mobiele apps om een hogere zichtbaar in de app stores te bereiken. In essentie is ASO een combinatie van door zoekvolume en metadata implementatie nieuwe gebruikers op een organisch manier naar de productpagina te werven in de App Store. Na een grondige analyse van de app, de categorie van de app, en een zoekwoorden onderzoek bepalen we de relevante zoekwoorden voor Cake. Deze zoekwoorden worden op advies van Wuzzon geïntegreerd in de app store productpagina door Cake, waarnaast er ook gekeken wordt naar de creatives (app icoon, screenshots, app preview video, graphic feature) zowel als reviews en ratings in de app. Op dit moment heerst een grote concurrentiestrijd in finance apps.

1 Mei 2020Juli 20201 Nov 2021
ASO Score25%42%88%


Samen hebben we gezorgd voor een stijgende lijn in actieve gebruikers. Dit hebben we mede kunnen bewerkstelligen door de fijne samenwerking. We hebben wekelijkse calls, waarin we onder andere de conversies bespreken van de week ervoor, en deze vergelijken met het organische verkeer. Daarbij bespreken we de kansen en bedreigingen voor de Cake campagne. Na afloop van de calls sturen we een update mail met een samenvatting en acties voor de week erop. Deze prettige samenwerking kunnen we koppelen aan onze 5 kernwaarden: de 5 v’s. Vertrouwen; we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen. Verbetering; we nemen feedback heel serieus en doen er altijd iets mee. Verantwoordelijkheid, we begrijpen volledig dat we als marketingprestatie bureau nogal wat verantwoordelijkheden hebben: gevoelige persoonlijke gegevens, goed werkende links, kwaliteitscontrole, promotie timing, email kwaliteit, enzovoort. We nemen dit, samen met de GDPR, uiterst serieus. Vrijheid; vrijheid biedt ons ook de ruimte om creatief te zijn tijdens het campagne management. Als laatste vrolijkheid; Wuzzon is een bedrijf dat van positiviteit houdt. We werken vanuit een positief perspectief en denken in kansen in plaats van problemen tijdens onze reis naar 1 miljard smiles. De samenwerking met Cake is voor ons van grote waarde om deze campagne nog succesvoller te maken en nog meer smiles te mogen zien!

Sophie Docx – Head of Marketing & Communications Cake

Wuzzon is onze app marketing partner sinds de lancering van onze app in België in 2020. Hun niveau van expertise in het steeds veranderende app landschap is indrukwekkend en we zijn blij dat we onze app samen kunnen schalen.